Girlz meet Boyz Maker nap - 2016.06.03

2016. május 30-a és június 5-e között Európa több száz helyszínén ünnepel a Maker közösség előadásokkal, minikonferenciákkal, kiállításokkal és workshopokkal. A teljes helyszín és programlista a http://europeanmakerweek.eu/events/ oldalon érhető el. Budapesti rendezvényünk, a nemzetközi ünnepségsorozat részeként, gyerekeknek és felnőtteknek szóló workshopokkal és előadásokkal erősíti a hazai közösség tudásbázisát. A fókuszban ezúttal "a nők a technológiában" lesz, így programunkba főképp (de természetesen nem kizárólag) női előadókat és workshoptartókat hívtunk meg. Gyere, tanuljunk és ünnepeljünk együtt!

IDŐPONT: 2016. június 3.

HELYSZÍN: Loffice Budapest, Cloud rendezvénytér (1061 Budapest Paulay Ede utca 55.)

 

WORKSHOPOK

16.00-18.00 - Világító dobozok, input Budapest

Éjszaka az álmodat egy általad tervezett világító dobozka őrzi majd, ha eljösz és megtervezed, elkészíted velünk! Bármit írhatsz, rajzolhatsz rá és így biztosan jól fogsz majd aludni. A rajzok egy része csak éjszaka látszik majd, a másik része pedig csak nappal, szóval igazi csodalámpákat készítünk együtt.

Korosztály: 7-10 éveseknek

Max. létszám: 12 fő

16.30-18.00 - Videójáték workshop, Bölcs Kavics

Egy olyan kreatív foglalkozásra hívunk Téged, ahol kipróbálhatod, hogy milyen saját rajzolt karakterekkel játszani, csapatban dolgozni, inspirálódni, pályát tervezni, és a sok izgalmas feladat közben egy kicsit a programozásba is belekóstolni!

Regisztráció a bolcskavics@gmail.com email címen május 31-ig.

Korosztály: 10-14 éveseknek

Max. létszám: 15 fő

16.00-18.00 - Arduino/Genuino kezdő workshop, Cseh Róbert foglalkozása felnőttek számára

“Az elektronika kütyük mára nem csak kockafejű informatikusok kiváltságai, akik forrasztópákával főznek és LED-ek fényénél élnek. Az elektronika a mindennapok része - hol mobiltelefonnal üzenünk haza a mikrónak, hogy melegítheti a vacsorát vagy indítsa el a fűlocsolást, miután a robot lenyírta a füvet. De elolvashatjuk, hogy mi hiányzik a hűtőből, így hazafele az online leadott rendelésünket át is vehetjük. Valóság? Álom? Az egyes érzékelések, tanuló rendszerek, már itt vannak velünk. Igaz először csak egy LED gyullad ki, utána mozgásba lendül, jelez, majd végül a nevünkön szólít. És emlékszik ránk. Sci-fi? Valóság? Kézzelfogható közelségben a valóság kis szelete a kezdő Arduino Workshopon....” Az Arduino workshopra kérjük hozd el saját laptopodat!

A workshopok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Kérjük, hogy saját vagy gyermeke(i)d részvételi szándékát (a gyerek korával) jelezd nekünk 2016. május 31-ig itt:

- Világító dobozok workshop és Kezdő Arduino workshop: https://docs.google.com/forms/d/1F15ZfiB5zfid-ElUxECFX_oWFc-sTezaViEtZ5RhXGA/viewform

- Videójáték workshop: bolcskavics@gmail.com

 

NEW TECH MEETUP

19.00-től The Budapest New Tech Meetup European Maker Week Edition 

Előadók:

  • Fiáth Heni - Maker Culture
  • Csapó Balázs - Beach Egg
  • Halasi Rita Mária és Nagy Franciska - Download Design
  • Zsíros László Róbert - Szertár
  • Technika1
  • Guzsaly Péter - Kódgarázs

A Meetup esemény oldala és regisztrációs link: http://www.meetup.com/newtech-42/events/227830121/

A belépés ingyenes.

Szervezők: REPLYtoALL & Sterk Barbara

Partnereink: The Budapest New Technology Meetup, Arduino Budapest, Fablab Budapest, Szertár, Bölcs Kavics

Támogatónk: Loffice Budapest

A hírfolyam:

Maker Week: http://europeanmakerweek.eu/events/

Workshopok és New Tech Meetup

A TavIR/Cseh Róbert) WorkShop állománya: Kattints ide!

TavIR-Facebook