Egy régi, még vezetékes-kapcsolós programomat szerettem volna modernizálni, átültetni wifi-re.
Amit a hardware csinál:
-küld egy kapcsoló jelet /eredetileg ez egy közönsége kapcsoló volt az idők kezdetén, aztán eljutottam az infra sorompóig/
Amit a program oldal:
-elindított egy stoppert, amit a kapott jelre leállította, ez még windows-os.
Semmi extra, sima com-porton keresztül ment az egész /megy még ma is, atom stabil
 /. Delphiben írtam meg anno.
 /. Delphiben írtam meg anno.Amit most szeretnék:
-hardware egy EPS-01+Arduino nano, ennek kell a kapcsoló jelet küldenie.
- a program, egy mobil telefonos alkalmazás, ami Androidon fut, indítja a stoppert, és mér köridőt ha kell, és a kapott jelre leállítja stoppert /vagy köridőt, vagy másik tovább megy az óra és több időt is rögzít/
Ami megvan:
-az EPS-01 a nano-val elindul, a telefon szépen összekapcsolódik vele /csak úgy kisérletezés öröméért raktam bele jelszavas védelmet, akku figyelőt, kapcsolat monitort.... meg még vagy egy rakat program oldali dolog, de nem ez a lényeg/ AT parancsokkal építettem fel a kapcsolatot. A stabilitás is rendben van, 9600-on megy /érdekes, alig tudtam rávenni a 9600-ra, mert csak 115200-on volt hajlandó menni, itt viszont sokszor leszakadt a telefon a kapcsolatról!/
Ahol most tartok, maradva a Delphi-nél, megírtam a telefonos alkalmazást, összekapcsolódik az arduino-val, elindítom a stoppert a telefonon, az arduino meg kiküldi a jelet /ami egy szó volt "STOP"/ és a stopper megáll! Eddig minden ok, a gondom az, hogy ez így nagyon lassú, mert ha egy másik jelet is küldök ki, akkor azt már nem minden esetben érzékeli. Eljutottam addig a "barbár"
 megoldásig, hogy a sima AT+CIPSEND parancsot veszem megállító jelnek, így már jobb a helyzet, az első időt szépen méri, a másikat is, közel 1 mp-n belül, ha kap egy "kis levegőt", viszont ez már esetleges, van hogy kétszer is kell jelet küldeni, hogy megálljon, így ez az idő nem megbízható.
 megoldásig, hogy a sima AT+CIPSEND parancsot veszem megállító jelnek, így már jobb a helyzet, az első időt szépen méri, a másikat is, közel 1 mp-n belül, ha kap egy "kis levegőt", viszont ez már esetleges, van hogy kétszer is kell jelet küldeni, hogy megálljon, így ez az idő nem megbízható. Az lenne a kérdésem, mivel eddig nem nagyon foglalkoztam még ESP-vel, történetesen ez az első próbálkozásom, hogy nincs-e elegánsabb és lehetőleg gyorsabb adat küldésre mód? Olyanra gondoltam, hogy ha már felépült a wifi kapcsolat, akkor csak a STOP jelet küldöm ki, mert ez így nagyon macerás és lassú AT+CIPSEND-el!
Köszönöm, ha van valakinek építő jellegű ötlete!